Monique Verkerk

Monique Verkerk groeide op in een liefdevol gezin waar zij liefde voor dieren met de paplepel kreeg ingegoten. Het verbaasde daarom ook niemand dat zij dierengeneeskunde ging studeren. Na haar studie ging zij als dierenarts aan de slag bij een dierenkliniek in Bergen, waar zij nu nog steeds werkzaam is.

Als Monique in de media leest over de gevallen van dierenmishandeling beginnen haar handen te jeuken. Jammer genoeg belanden er te weinig gevallen op onderzoekstafel. Dat was dan ook de reden om in 2012 de samenwerking met Frank van de Goot aan te gaan. Nu voert ze naast haar werk als dierenarts ook onderzoek uit op mishandelde dieren. Als uit dit onderzoek komt vast te staan dat een strafrechtelijk onderzoek een mogelijkheid is, neemt zij contact op met Frank. De bewijslast wordt dan opgebouwd op dezelfde manier als dit bij menselijke slachtoffers gebeurt. Hierdoor wordt het mogelijk om de dader strafrechtelijk te vervolgen. Niet alleen wordt vervolging mogelijk maar ook de strafmaat zal door deze bewijslast hoger liggen. Begin 2014 startte Monique met de opleiding tot forensisch dierenarts. Deze opleiding volgt zij online in de Verenigde Staten omdat forensisch dierenonderzoek alleen nog wordt uitgevoerd door Monique en Frank.

Naast haar werk als dierenarts, haar werk voor Stichting Forensisch Dierenonderzoek en haar opleiding tot forensisch dierenarts, vindt Monique ook nog tijd om cavia’s, schildpadden en slakken op te vangen.

 


Volg ons op Twitter