Door de scanner

  • -

Door de scanner

Category : Zaakverslagen

De dieren die onderzocht worden door Stichting Forensisch Dierenonderzoek zijn niet altijd meer in leven. Maar vaak wordt er ook forensisch onderzoek verricht op levende dieren. Zoals in deze zaak.

Een aantal maanden geleden was iemand getuigen van dierenmishandeling. Een oudere man had drie honden die hij openlijk mishandelden. De honden werden geschopt, geslagen en ruw aan de riem meegesleurd. Uiteindelijk was er toch iemand die de politie inschakelden. En na een kort onderzoek werden de honden in beslag genomen.

De politie zocht contact met Stichting Forensisch Dierenonderzoek. Maar hoe doe je onderzoek op een levend dier? Die gaat gewoon door de scanner. Aangezien een CT-scan een kostbaar onderzoek is, werd besloten om alleen de oudste hond, een teefje van 16 jaar, te onderzoeken. Dit dier had de meeste ellende meegemaakt en was er het slechts aan toe.CT-scan

Uit het onderzoek kwam vast te staan dat de hond diverse scheuringen in de spieren had, een nierbloeding en schade aan haar achterpoot. Ondanks alle goede zorg die de hond kreeg, verslechterde haar toestand. Twee weken na het onderzoek werd alsnog besloten om haar in te laten slapen.

Met het forensisch onderzoek dat door Frank en Monique was uitgevoerd, kon de politie en OM uiteindelijk een zaak beginnen tegen deze dierenmishandelaar.

 


Volg ons op Twitter