De eerste zaak

  • -

De eerste zaak

Category : Zaakverslagen

Wat was de eerste zaak van Stichting Forensisch Dierenonderzoek?

In september 2012 waren een paar kinderen aan het varen met hun bootje in de sloot. Op de bodem van de sloot zagen ze een vuilniszak liggen met, wat later bleek, een lugubere inhoud. Namelijk de botten van een dier. De vader van de kinderen werd erbij gehaald en na inspectie van de vuilniszak schakelde hij de politie in. Die nam contact op met Frank en Monique en de eerste zaak voor Stichting Forensisch Dierenonderzoek was een feit.

Frank voerde samen met Monique sectie uit op de inhoud van de vuilniszak. Daarbij konden zij bepalen dat het ging om de resten van een hond. Een teefje van middelbare leeftijd met een geschat gewicht tussen de 6 en 10 kilo. En helaas was dit dier niet een natuurlijke dood gestorven, maar moedwillig verdronken. Door het forensisch onderzoek dat Frank en Monique hadden verricht, kon de politie vervolgens een onderzoek houden in de buurt.

De politie doet geen uitspraken over de lopende onderzoeken. Uitkomsten van een buurtonderzoek of getuigenverhoor zijn vertrouwelijk dus kan er niet gemeld worden hoe deze zaak uiteindelijk is afgelopen. Maar als er in dit geval een dader is aangehouden, heeft het onderzoeksrapport van Stichting Forensisch Dierenonderzoek de kans op een uiteindelijke veroordeling wel vergroot. Het onderzoek wordt uitgevoerd volgens dezelfde richtlijnen die ook bij mensen worden gevolgd. Hierdoor heeft het Openbaar Ministerie een sterke zaak tegen een mogelijke dader.


Volg ons op Twitter